11 Ocak 2007 Perşembe

ELMALI KURABİYE


Dünden beri İstanbul’da o kadar çok sis var ki neredeyse önünüzü bile göremiyorsunuz. İşte böyle bir akşamda biraz stres atmak birazda ağzımızı tatlandırmak için bu leziz kurabiyeleri yapmaya karar verdim. Aslında aradığım tarif başkaydı fakat yazdığım kağıdı bulamayınca defterimin arasında bu tarifi gördüm ve denemeye karar verdim. İçindeki malzeme farklı olsa da elmanın o nefis tadı hepsinde aynı.

Malzemeler:
250 gr. margarin
3,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı pudraşekeri
1 kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt

İç Malzeme:
2 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi

Yapılışı:
Un, pudraşekeri ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış margarin ve yoğurdu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Elmaları rendeleyip tarçın ve ceviz içi ile karıştırıp orta ateşte kavurun ve soğumaya bırakın.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp her birini 2 mm kalınlığında açın. Sigara böreği yapar gibi 4 e bölün ve ortalarına elmalı harçtan koyup rulo sarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp bolca pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

22 yorum:

Adsız dedi ki...

slm
benimde meşurdur elmalı kurabiyem hele eşim bayılır.çok güzel olmuş ellerine sağlık.bayadır yapmadım hatırlatın bana bende yapayım :))

Adsız dedi ki...

Elmalı kurabiyeyi çok severim, Nergisinde dediği gibi bende bayadır yapmıyordum, hatırlattığın iyi oldu :)
www.blogcu.com/pembeli

Adsız dedi ki...

Hımmmmmmmmmm harika olmuş, bende yarın yapmayı düşünüyordum.Arkadaşım gelicek, üşeniyordum ama görünce canım çok çekti...Ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Merhaba, bu sıra canım elmalı tart istiyor. Sizde hem kivili tartı gördüm hem de elmalı pastayı ohh misss gibi. Çayla pek güzel gider. Ellerinize sağlık...

sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba canım, ziyaretin ve yorumun için çok tşk ederim.. Ben de Emine Beder'in çok eski bir tarif kitabından yaparım elmalı kurabiyeyi, her ne kadar tatlı sever olmasam da bir ara çok yapardım, kızım çok sever çünkü.. Bak görünce aklıma düşürdün :-)) yakında yapmak farz oldu sanırım :-)) Emeğine ve ellerine sağlık cnm..Selam ve sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ KİRAZ DALI ,
ÖNCELİKLE ZİYARET İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK NAZİKSİN.
TARİFLER MUHTEŞEM ELLERİNE SAĞLIK HELE KİVİLİ TART YEMEDE YANINDA YAT GÖRÜNÜYOR.
SEVGİLERİMLE

Adsız dedi ki...

iyi yapılmış bir elmalı kurabiye en güzel tatlılardan biridir ama bugüne kadar hiç güzel bir şekilde yapmayı başaramadım,senin tarif çok güzel görünüyor,denemeyi düşünüyorum,selamlar..

yemek dedi ki...

Ellerine sağlk, ne güzeldir tadı şimdi.Oruçluyumda canım istedi, bir tane alsammı acaba?

Damak Tadı dedi ki...

Canım elmalı kurabiyeler,kivili tart sabah sabah insanın canı çok çekiyor..Bende elmalı kurabiyeleri ve tartları çok severim uzun yıllardır kurabiye bende yapmamıştım.Hatırlattığın için teşekkürler..Tekrar ellerine sağlık,afiyetler olsun..


Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiyle kalın..Gül

Adsız dedi ki...

Merhaba,çok güzel bir blog hazırlamışsın.Ellerine sağlık.Tariflerde çok güzel ve farklı.Lütfen paylaşmaya devam et.
www.blogcu.com/icecoral19

Adsız dedi ki...

sLm :))

Bu TariFi bulduMa CoK seviNdim... KardesiM cok isTedi... AnneM esKiden Cok Yapardi... ArtiK Sira Bize geLdi :))

Adsız dedi ki...

merhaba ben gamze bende çalıştığım için mutfaktan bıraz uzak kaldım o yuzden gune girdim ve ayın 3 de bana gelıyorlar bene elmalı kurabıye yapmak istedim tatlı olarak sie teşekkur ederim kolay bir tarıfle bize sunduğunuz için şimdiden afıyet olsun bye bye...

Adsız dedi ki...

merhaba nişanlım elmalı kurabiyeyi çok sever tarif kitabım annemlerde kalmış umarım bu tarifle ona güzel bir kurabiye yapabilirm şimi malzemeleri almya gidiyorum bana şans dileyin yoksa ömrüm boyunca dilinden kurtulamam :))

nuray dedi ki...

ayy! şu elmalı kurabiyenizi çook beyendim ne olur daha çok kurabiye tarifleri veriniz ellerinize, kollarınıza sağlık...

Adsız dedi ki...

Selam,
Ellerinize sağlık. Ben sitenizi az önce keşfettim :) Maalesef elmalı kurabiye tarifini başka yerden aldım :( maalesef diyorum, çünkü o tarifte hamurun içine 1 su bardağı pudra şekeri konacağı yazıyordu ve ben de öyle yaptım. Aslında çok tatlı olunca hoşuma gitmiyor. Bence sizin tarif tam kıvamında. Neyse, bundan sonraki tarifleri sizden alırım :)) Bu arada size bir püf noktası vereyim. Kurabiyenin kıtır olmasını istiyorsanız, 1 çay kaşığı sirke katın. İnanılmaz nefis oluyor. Ben elma sirkesi kullanıyorum.
Sevgiyle kalın,
Mehtap

Adsız dedi ki...

selam. bende geçenlerde canım elmalı kurabiye çekti ve sizin tarifiniz en pratik olanı olduğu için denedim ve çok mükemmel oldu herkeze tavsiye ediyorum eşim bile çok beğendi
fazla kurabiye yemezde o yüzden
yalnız hamuruna bence pudra şekerini 6 kaşık koyarsanız daha lezzetli olur çünki ben hamurun tadı az olunca sonradan ekledim genede azdı ama güzeldi

Kirazdalı Dilek dedi ki...

Çok teşekkürler beğenmenize çok sevindim, birileri tariflerimi deneyip beğenince çok mutlu oluyorum :)

Mehtap ve Ayşegül ellerinize sağlık sizlerinde her ikinizinde tavsiyesini bidahaki sefere deniycem söz Sevgilerimle Dilek

Adsız dedi ki...

bugün sizin tarifinizi denedim ve harika oldu simdi birazdan çayla birlikte anneme ve babama ikram edecegim ay vallahi çok sabirsizlaniyorum kurabiyeleri yemek için tesekür ederim tarif için

Adsız dedi ki...

Tarifinizi bu hafta sonu denedim.Ölçüler birebir tuttu..Kurabiyenin hamuru kıyır kıyır tam kıvamında oldu.Yiyenler bayıldı..Paylaşımınız için çok teşekkürler :)

Sevgiler.
Mine.

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik, bir de usenmeyip, digerlerinin yaptigi gibi isin kolayina kacip, "aldigi kadar un" demediginiz icin de tesekkurler ayrica.

Adsız dedi ki...

valla ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

gerçekten denedim süper bir tarif teşekkürler..