3 Ağustos 2009 Pazartesi

KARNIYARIK BÖREĞİ

Malzemeler:
4 yufka
3 orta boy patlıcan
3 domates
2 soğan
Sıvıyağ
Tuz
Haşhaş

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Soğanları rendeleyip domatesleri soyup küp küp kesin. Patlıcanları sıvıyağda kızartıp fazla yağı bir kaseye boşaltın. Patlıcanların üzerine soğanı, domatesleri ve tuzunu da ilave edip biraz kavurup dinlendirin. 1 yufkayı tezgaha serip üzerini fırça yardımıyla yağlayın 2.yufkayı serin ve önce 4 e sonra bir daha 4 e bölün (yani 8 üçgen olacak). Patlıcanlı harcımızı üçgenlerin uçlarına koyup sigara böreğinden biraz daha geniş sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve bir bıçak yardımıyla ortalarına uzunlamasına bir çizik atın. Üzerlerine yağ sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

1 yorum:

beyhan dedi ki...

mmmmm mis mis yanına birde çay çok güzel gider gerçekten.ellerine sağlık canım.