24 Ağustos 2009 Pazartesi

GÜLLAÇ

Ramazan denince akla ilk gelen tatlıdır güllaç ağzınızın tadının hiçbir zaman bozulmaması dileğiyle herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Bu tatlıyı ünlü usta Erkan Acurol’un anısına yayınlıyorum. Uzun bir aradan sonra bloğuna baktığımda vefat haberini öğrendim Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Malzemeler:
5 yaprak güllaç
5 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 fincan nar tanesi
½ çay bardağı gülsuyu

Hazırlanışı:
Tencereye sütü ve şekeri ekleyip kaynatın. Geniş bir tepsiye 1 adet güllaç yaprağını fazla küçültmeden yerleştirin. Üzerine kepçe ile süt gezdirin. Tekrar bir güllaç yaprağı alıp aynı işlemi tekrarlayın. Güllaç yapraklarından 2 tanesini tamamladıktan sonra üzerine dövülmüş cevizin yarısını serpin. Diğer 2 yaprak içinde aynı işlemi tekrarlayıp kalan cevizi serptikten sonra son güllaç yaprağını da yerleştirip kalan sütü tepsinin üzerine gezdirin. Eğer gülsuyu seviyorsanız üzerine yarım çay bardağı gülsuyunu serpin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirip nar taneleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: