7 Eylül 2009 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Ramazan olduğu için biraz yemek tariflerine öncelik vermek istedim. Bu vitamin deposu pilav sıcak ve uzun geçen Ramazan günlerinde sizin enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bizden haberlere gelince birkaç gündür eşim hasta grip nezle de değil ama ateşi çok yüksek ve her yeri ağrıyor oruçlu da olduğu için sürekli sirkeli bez başında yatıyor. Rabbim hasta olan herkese şifa versin inşallah.

Malzemeler:
½ su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:
Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ile bir tencerede haşlayın. Soğanı ve sarımsakları rendeleyip zeytinyağında biraz kavurup salçayı ilave edin. Yıkanmış bulguru da ekleyip kavurmaya devam edin. En son haşlanmış süzülmüş yeşil mercimeği de ilave edip sıcak suyunu ekleyip kapağı kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.

4 yorum:

hilalinmutfagi dedi ki...

GUL BAHCESINE GIRENLER GUL OLMASADA GUL KOKARLAR, KAINATIN EN GUZEL GULUNUN KOKUSU UZERINIZDE OLSUN.KADIR GECENIZ MUBAREK OLSUN.

meleginmarifetleri dedi ki...

bayılırım mercimekli bulgura ellerine sağlık.
Sevgiler..

uygarimizlahayat dedi ki...

Canımmm görüşemiyoruzz, Ceylin ve Uygar ayırdı bizi :)))AŞkımıza engel oluyorlar hehehe:))) Canım bulgur pilavın çok güzel görünüyor ama mümkünse ben almayayım ikiside gazman Uygar'a sakıncalı biliyorsun :))) Seneye yaparsan yerim :))) Şaka bir yana ellerine sağlık canım öpüyorummmm...

Şenay dedi ki...

Selamlar...Siz Hataylımısınız biizm orda buna mercimekli aş denir çok severler hataylılar.Üstüne de halis zeytinyağında soğan yakılıp dökülür.:)