15 Ocak 2008 Salı

ARAP KURABİYE


Bugün bir sürpriz yapıp Tülay ablacığımın kurabiyelerini yayınlıyorum oda tarifini Betül’den almış. Kurabiyelerin yapımının hem kolay hem de lezzetinin harika olduğunu ayrıca belirtmiş. Baştan haşlanmış yumurta mı? diye bir önyargı oluyor ama değişik bir kurabiye mutlaka deneyin.

Malzemeler:
3 haşlanmış yumurta sarısı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
250 gr. margarin
1 vanilya
Alabildiği kadar un

Üzeri İçin:
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı nesquik
1/2 su bardağı kakao

Yapılışı:
Haşlanmış yumurta sarılarını elle iyice ufalayın. Margarini ekleyip iyice yoğurup vanilyayı ekleyin. Karışım kolay şekil alana kadar azar azar un ekleyerek yoğurun. Cevizden biraz küçük olacak şekilde top top yapıp tepsiye dizin. 170 derecede 15-20 dakika pişirin.
Pudra şekeri, nesquik ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırıp fırından çıkan sıcak kurabiyeleri hemen bu karışıma bulayın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

6 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Aaaa canım kurabiyelerini şimdi gördüm, sunum çok harika olmuş...Tülay ablanın ellerine sağlık...Senin o güzel tariflerini bekliyoruzzzzzzzz...

Kirazdalı Dilek dedi ki...

canım benim hafta sonu halletmeye çalışıcam merak etme :) ilk senin istediğini yayınlıycam ama tarifleri yazamıyorum iş çıkışı yetiştiremiyorum haftasonu söz böcüküm :)

Jasminskager dedi ki...

Yumurtayi yiyemiyorum ama o kadar guzel gorunuyorlarki.. En kisa zamanda deniyecegim.Bu arada bende yeni blog actim ziyaret ederseniz sevinirim.www.jasmininpastalari.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Gercekten cok leziz görünüyorlar. Denemek istiyorum ama bir zahmet ne kadar un gerekli yazabilir misin? Göz karari'yla yaptigim tarifleri tutturamiyorum :(((

Kirazdalı Dilek dedi ki...

Sevgili Arzu normalde yazmaya çalışıyorum ama bu tarif arkadaşıma ait olduğu için yazamadım :(

Adsız dedi ki...

merhabalar

bu kurabiyeler gercekten müthis oluyor. bende bir kac kez yaptim. tek sorun biraz cok dagiliyorlar. yada benimkiler en azidan öyle oluyor.

ayriyeten bu tarif portakalagacindan, adi da ayni.

sevgiler, melek