20 Aralık 2006 Çarşamba

YOĞURTLU KARNABAHAR SALATASI

Bugün İstanbul'da hava birden değişti sabah işe gitmek için kalktığımda heryer karanlık ve dışarıdada yağmur vardı. Bu ani hava değişiklikleri hastalıklarada ortam yaratıyor buyüzden sıkı bir şekilde giyinip bol bol vitaminli yiyecekler yemeliyiz. İçeriğindeki fosfat, potasyum, E vitamini ve fosfor sayesinde birçok hastalığa iyi gelen karnabaharı tam mevsimindeyken bol bol tüketmeliyiz. Benim eşim karnabaharı çok sevmediği için bende kendime alternatifler yaratıp bu vitaminlerden faydanlanmasını sağlıyorum.

Malzemeler:
1 ortaboy karnabahar
3 diş sarımsak
Yoğurt
Sıvıyağ
Kırmızıbiber
Nane
Tuz
Pulbiber

Yapılışı:
Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp kalın saplarını kesin ve haşlayın. Bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Haşlanan karnabaharları servis kasesine alıp üzerine yoğurtlu sosu dökün. Tavada az sıvıyağ ve toz kırmızıbiberi yakıp yoğurdun üzerine gezdirin. Nane ve pulbiberle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar Dilek, aramiza hosgeldin, basarilar dilerim.
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

salatan çok güzel görünüyor hemde çok vitaminli ellerine sağlık

www.blogcu.com/mutfaksepeti

Adsız dedi ki...

salatan nefis olmuş eline sağlık

Adsız dedi ki...

Mrb canım hoşgeldin yenisin galiba bende çok severim karnıbaharın herçeşidini eline sağlık banada beklerim canım

Adsız dedi ki...

merhaba kirazdali blogunuz hayırlı olsun, lezzetli olmuş salata ayrıca vitamin deposu, benim eşimde pek sevmez, haşlayıp yumurta ve galeta ununa bulayıp kızartıyorum oda çok nefis oluyor, ayrıca çocuklarda büyük bir lezzetle yiyorlar. sevgiler. yıldız

Adsız dedi ki...

merhaba kiraz daLı spr bi salata