20 Aralık 2006 Çarşamba

SULTAN LOKUMU



Bu lokumların tarifi Hatice'ye yapımı Gülten ablacığıma ait hem görüntü hemde lezzet bakımından mutlaka denenmesi gerekenlerden diye düşünüyorum. Bayram için yapıp gelen misafirlerinize kendi ellerinizle yaptığınız bu lokumları ikram edebilirsiniz.

Malzemeler:
1 kg. süt
250 gr. margarin
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
ceviz
tarçın

Yapılışı:
Unla yağı kavurun, şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyin, çırparak pişirin. Koyu muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin ve hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın. Buzdolabına kaldırıp en az 2-3 saat bekletin. Soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine ceviz + tarçın karışımından koyup kapatın ve yuvarlayın. Lokumları hindistan cevizi ve toz antepfıstğı serpilmiş tepsiye dizin. Her tarafının bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. Servis edene kadar buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.

3 yorum:

Hatice dedi ki...

merhaba kirazdalı, yeni blogun hayırlı olsun... güzel paylaşımlarının hep devam etmesi dileğiyle...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba

harıka görunuyor

muthış

paylaşımın için teşekkurler

Adsız dedi ki...

Sultan lokumunu bende yapmıştım çok güzel oluyor ellerine sağlık.

www.blogcu.com/pembeli