17 Aralık 2006 Pazar

PATATESLİ VE HAVUÇLU BRÜKSEL LAHANASI

Bu yemeği ilk defa yapıyorum daha önce Hatice'de görmüştüm evde arpacık soğanım olmadığı için normal soğanla yaptım birazda ölçülerini değiştirdim çok lezzetli bi yemek oldu. Kayınvalidemden şeker hastalarına çok iyi geldiğini duymuştum hem sağlıklı hem leziz mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
1 paket brüksel lahanası
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 soğan
1 havuç
2 patates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Lahanaların saplarını ve yıpranmış üst kısımlarını temizleyip bol suda yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayıp yağ ile kavurun. Lahanaları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Havuçları yuvarlak dilimleyerek yemeğe katın salçasını da ekleyip 1-2 defa karıştırın. En son küp küp doğranmış patatesleri, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, iadei ziyaretine geldim. Aramıza hoşgeldin, bloğun hayırlı olsun, Lahana ve salatanda çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, sık sık görüşmek ümidiyle hoşçakal
sevgiyle kal

www.blogcu.com/mutfaksepeti

Adsız dedi ki...

merhaba,

ne güzel bir yemek tarifi böyle. Bürüksel lahanası antioksidan içerdiğinden bol bol tüketmeye çalışıyoruz. Ama hep salata hep salata canım sıkılmaya başlamıştı. Öneri için teşekkürler. :)

HTTP://misss.blogcu.com

Adsız dedi ki...

canım benim harika görünüyor brüksel lahanasına bayılırım hiç böle denememiştim birde böle denerimm paylaşımın için teşekkürler ellerine sağlıkkkkkk...sevgiler

Adsız dedi ki...

Valla az önce yaptım şuan pişiyor umarım güzel olur... :)Ben herşeyi kısık ateşte yavaş yavaş pişiririm bunuda öyle yapıyorum bakalım nasıl olecekk :)

Adsız dedi ki...

valla yanlışlıkla brokoli diye brüksel lahanası almışım meger brokoli o diilmiş.eee napiyim dedim ben şimdi bu lahanaları,ömrümde yemedimki neyse bu tarif ii oldu denemek lazım iişallah sebze düşmanı kocamda yer.

Unknown dedi ki...

tarif icin cok tsk ederim.evde birtek bruksel lahanasi vardi ve misafirim gelecekti.lahanayi da ilk kez almistim.yapilisini da bilmiyodum.internete girdigimde ilk karsima cikan sizdiniz.bir guvenle yemege koyuldum. simdi ocakta pisiyor. tskler selamlar

kemal dedi ki...

yemeği yapıyorum.yedikten sonrada yorum gelecek