1 Mart 2011 Salı

KREM ŞOKOLA


Hafta sonu tariflerimizden biri de Şokola yeni evlendiğim zamanlarda yaptığım bir tatlıydı kolay bir şeyler ararken yeniden aklıma geldi. Son anda evde hindistancevizi olmadığını fark edince üzerlerini kızımın boninonları (BONİBON) ile süsledim.

Malzemeler:
5 su bardağı süt (1 litre)
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Üzerine:
Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Süt ve şekeri orta ateşte şeker iyice eriyene kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 1 kahve fincanı suda inceltin. Daha sonra kakao ve nişastayı ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıp muhallebi kıvamına gelince servis kaselerine döküp ve buzdolabında soğutun. Hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.

Kaynak: Lezzet Dergisi Nisan/2006 sayısı

1 yorum:

canan gulbeden dedi ki...

Merhaba Dilek, Mesajların için sana çok çok taşekkür ederim,canım benim.
Mesajımı geciktirdiğim için özür dilerim.Oğlum normal sağlıklı bir çocuk olarak doğdu. Taki 1yaşına gelinceye kadar. 1 yaşında Koraya seslendiğimizde ismini duymuyordu. Sanki sağır gibi. Vede devamlı tuhaf tuhaf ellerine bakıyordu.Doktora götürdük.Birkaç araştırmadan sonra otizm teşhisi kondu.Sanki dünya başımıza yıkılmıştı.İnanki okadar zorduki,Allah kimseye göstermesin.İlk başlarda çok zordu bizim için. Ama Allaha şükürler olsun,sabrettik.Şimdiki birazcık daha kolaylaştı oğlumuz. Oğlum bu haliylede bizim için çok özel.Onu çok ama çok seviyoruz.Canım benim seninde 2 tane evladın varmış Allah bağışlasın.En önemlisi sağlık versin.Sağlığın olmazsa hiçbirşeyin tadı yok.Seninde sayfana baktım.Ellerine saglık.Hepsi birbirinden güzel.Öperim .Yine görüşmek üzere.İlğin içinde ayrıca teşekkür ederim.Sevgilerimle.