5 Aralık 2007 Çarşamba

BALKABAKLI TAVA BÖREĞİ


Balkabaklı börek bana hep küçüklüğümü hatırlatır anneannemin başına gider bize tatlı börek yap tatlı börek yap diye tuttururduk :) Anneannem bu böreği tepsi böreği şeklinde fırında yapardı her iki şekilde de deneyebilirsiniz. Bu resim ve tarif sevgili Gülten ablacığıma ait. Muhtemelen bu saatlerde tatlı oğluşunu uyutuyordur hem ona bir sürpriz olsun hem de bana bir anı eğer bugüne kadar balkabaklı börek yemediyseniz mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
2 adet yufka
3 su bardağı iri rendelenmiş balkabağı
1 su bardağı şeker
Tavayı yağlamak için az miktarda sıvıyağ

Yapılışı:
Teflon tavayı çok az yağlayın. (32 cm. çapı) Balkabaklarını rendeleyip şekerle karıştırın. Yufkadan 2 adet tavanın büyüklüğünde yuvarlak kesin. Birinci yuvarlak yufkayı az yağlanmış tavaya serin üzerine karışımdan yayın. Kalan parça yufkalar bitene kadar karışım ve yufka şeklinde sıra sıra dizilir. Tavanın en üstüne başta ayırdığımız bütün olan ikinci yuvarlak yufka konur. Kısık ateşte çevirerek ocak üstünde altı üstü kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun.

Not:
Rendelenmiş kabakla şeker tavaya döşeme esnasında karıştırılmalıdır yoksa beklediğinde sulanıyor.

6 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Diloşum artık dön aramıza yaaaa, bak ben geldim sen gittin, o güzel tariflerini esirgeme bizden, Gülten ablaya yaptığın sürpriz çok güzel, çok mutlu olacaktır umarım, ikinizinde ellerine sağlık...Kocaman öptüm kuzucuğummmmmm....

Adsız dedi ki...

dilekkk ne hoşşş bı süpriz bu sen gel bıze sana kabaklı börek yapayım bılıyorsun eşim karadenızlı ve onlarda bu börek yok okadar sevıyorkı böreği kışın haftada en az bır kere 2-3 tava yapılır bızde hatta herdaım difirizde rendelenmış kabak bulunur

ne dıycem sonunda döküm 32 cmlık tavada aldım sırf bu börek için gelde sana da yapayımm

çok çok teşekkurler
öptuk seni oğluşla

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Hiç yemedim ama güzeldir eminim.Sevgiler..

Adsız dedi ki...

şekerim görüşemiyoruz özletme kendini :(
www.blogcu.com/denizsonmez01

Yaren dedi ki...

Ne güzel görünüyor,lezzetli.Daha önce hic tadmadim balkabakli tava böregini.Ellerine saglik.

nrhnmrl dedi ki...

aa gülten hanıma yorum bıraktım ama ulaştımı bilmiyorum blogcuda sorun olabilir ben de karadenizliyim ama biz de bu börek var hem de halen daha yapılır diğer tariflerde çok güzel ellerinize sağlık sevgiler :=)