3 Ekim 2007 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE


Bu şeker kurabiyeler arkadaşım Zeliş’e ait ellerine sağlık canım çok şirin görünüyorlar.
Vişne yada dut marmelatıyla yaparsanız tadı kadar görüntüsüde çok güzel oluyor.Eğer marmelatınız yoksa reçeli rondoda çekip marmelat yapabilirsiniz.

Malzemeler:
1 paket margarin(oda sıcaklığında )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi
4 su bardağı un
1 yumurta (sarısı hamurun içine akı hamura şekil verildikten sonra dışına)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Üzerine:
1,5 su bardağı marmelat
1,5 su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:
Derin bir kabın içerisine margarin, sıvı yağ ,pudra şekeri ,hindistan cevizi ve yumurtanın sarısı konur iyice karıştırılır. Daha sonra un eklenir ve unun üzerine kabartma tozu ve vanilin eklenir iyice yoğurulur. 15 dk hamur dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve yuvarlak şekil verilir yumurta akına batırılarak yağlanmış fırın tepsisine sıralanır. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra önce marmelata daha sonrada hindistan cevizine bulanarak servis yapılır. AFİYET OLSUN

13 yorum:

Saliha dedi ki...

arkadasının ellerıne saglık dılekcım..bu arada uzun zamandır gorusemıyoruz nasılsın? ıns.ıyısındır.guzel dua ve dıleklerımı yolluyorum.

Adsız dedi ki...

Merhabalar arkadaşım. Anca arkadaşlarımı geziyordum ki taşınmışsın:-)) burası çok güzel olmuş yiyeceklere zaten bişey diyemem harika duruyorlar. ellerine sağlık. görüşmek üzere.

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım.Hayırlı ve huzur dolu bir bayram diliyorum.Selam ve sevgiler....

Adsız dedi ki...

Bayramın kutlu olsun, sevgiler...

Yaren dedi ki...

BAYRAMIN KUTLU OLSUN

NiNo dedi ki...

cok guzellllllll ellerine sagik

Yaren dedi ki...

Cok güzel görünüyorlar.Bil hassa rengi cok hos,ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

slm
çok güzel olmuşlar renkli renkli
eline sağlık canım
iyi haftasonları

MUTFAKISTAN dedi ki...

ellerinize saglik cok guzel olmus

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyor.

Adsız dedi ki...

canım ya nasılsın özledim seni inan

Adsız dedi ki...

canım ya nasılsın.özledim ben seni

Adsız dedi ki...

Canımcım gerçekten çok şaşırdım yorumuna, bende sizi çok özledim...Evet cevabım yine aynı olucak siz gelmeyin biz gelelim :((((( Ama inan benimde canım sıkılıyor, sizinle yine gezmek istiyorum...Kalbimi okumuşsun,sabah ne yazacaktım biliyormusun bloğuna, arkadaşlar bu hayırsız Dilek varya bu güzel yemeklerin, pastaların hiçbirisini bana yapmadı:((( Ben taaaaaa İzmir'den İstanbul'a gittim o bana ıspanaklı pasta bile yapmadı diyecektim ama kızarsın belki diye yazmamıştım.Ama şimdi yazdım bile :) Birde ne yazıcaktım biliyor musun, sabah bana yorum yazan Zeya arkadaşın İstanbul turlarını okudum, biz Piyer Loti'ye gidip kahvaltı yapamadık, kahve içemedik, teleferike binemedik, veeeeeeeeeeee kapalı çarşıyı da gezemedik...Ben bunları tamamlamak istiyorumm...Offffffff yaaaaaa :((((( Böcükünnnn kocaman öptü seni, sizi seviyoruzzzzzz...