28 Şubat 2011 Pazartesi

KOZALAK KURABİYE


Bir hafta sonu daha bitiverdi ev temizliği, çocuklar, yemek derken sanki hala cumarteside gibiyim. Bu hafta sonu Ceylin hanımla kendimize ziyafet çektik. Anne çikola, anne cips deyip ortalığı karıştırması da ayrı :) Nihayetinde kurabiyelerimizi bitirdik gerçi kızım biraz kıtır olduğu için sevmedi tavanın dibindeki çikolatayı yalamayı tercih etti ama neyse biz sevdik görüntüsü, susamın verdiği aroma ile hazır pirinç patlaklı çikolatalar gibi oldu. Bu malzeme ile 10 adet çıkıyor daha fazla yapmak isteyenler malzemeyi arttırabilir.

Malzemeler:
1 su bardağı kakaolu pirinç patlağı
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı iri çekilmiş fındık içi
Bir paket bitter çikolata (80 gr.)
2 yemek kaşığı susam

Üzerine:
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:
İlk önce susamı teflon tavada hiç yağ koymadan rengi pembeleşinceye kadar kavurup ılınmaya alalım. Bir tencerede tereyağı ve küçük kırılmış bitter çikolataları benmari usulü eritelim. Bir kasede pirinç patlağı, bal, fındık içi, susam ve erimiş çikolatayı harmanlayalım. Limonluğun üst kısmının içini az yağ ile yağlayıp karışımdan koyup şekil verip servis tabağına dizelim. Yağlamazsak yapışıyor biraz zor çıkıyor. Kozalaklarımız dolapta soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: